Otwarty przez: Nikon290 2009-05-05, 13:11 |
ZSM nr 2 |
| Autor |
Wiadomość |
Micho
Gość
|
Wysłany: 2007-09-09, 21:41 ZSM nr 2
|
|
|
Czy wiecie że Szkoła Podstawowa nr 2 ma nową stronę internetową I wreszcie jest uruchomiona strona gimnazjum. Zobaczymy, czy spoczną na laurach jak w zeszłym roku czy strona będzie aktualizowana Na stronie podstawówki już są aktualne informacje. Miejmy nadzieję ,że następne nie będą z kwartalnym opóźnieniem.
Dam Wam do niej link, bo w googlach jest pod nazwą Zespół Szkół Miejskich nr 2
http://sp2md.no-ip.org/
W archiwum jest stara strona . Jest tam wiele ciekawych zdjęć. przy okazji możecie sobie porównać która jest lepsza.
Według mnie nowa strona nie jest zła. Brakuje czegoś na stronie tytułowej. Może zdjęcia szkoły? |
|
|
|
 |
gosc
Gość
|
Wysłany: 2007-09-10, 10:08
|
|
|
| zdjecie szkoły jest juz na stronie gimnazjum, ale przydałby sie jakiś podkład. za duzo szarości |
|
|
|
 |
gimnazjaliści
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 16:20
|
|
|
mierzyliśmy mundurki wyglądaliśmy jak DEBILE |
|
|
|
 |
me
Gość
|
Wysłany: 2007-09-15, 06:49
|
|
|
| gimnazjaliści napisał/a: | mierzyliśmy mundurki wyglądaliśmy jak DEBILE |
O ile dobrze pamiętam, to sami sobie wybraliście tak krój, więc pretensje miejcie do siebie |
|
|
|
 |
ja
Gość
|
Wysłany: 2007-09-15, 08:36
|
|
|
| Może to i racja ale miał być inny kolor i inne dodatki. A efekt końcowy był wtedy całkiem inny, do zaakceptowania. Ktoś tu troche namieszał |
|
|
|
 |
rodzic
Gość
|
Wysłany: 2007-09-15, 20:10
|
|
|
| Dzieci nie są zadowolone to fakt, tu też się narzeka, na stronie SP2 jest głosowanie czy chcecie mundurki czy nie. I o dziwo chcą! A właściwie my rodzice nie zostaliśmy ostatecznie poinformowani jaki krój i kolor będą one miały. Nie bardzo wiemy o co ten szum. Może na stronie forum lub ZSM 2 zostanie umieszczone zdjęcie z mundurkami? Może admin Forum przekaże moją prośbę adminowi ZSM 2 .Chodzi mi o mundurki gimnazjalistów i podstawówki. |
|
|
|
 |
Nikon290
Administrator

|
Wysłany: 2007-09-16, 09:41
|
|
|
Hm... Cóż mam odpowiedzieć.
Forum jest dla wszystkich. Jednak nie ma nic wspólnego z ZSM 2 . Widocznie Micho zdecydował, że warto docenić czyjąś pracę i zareklamował stronę SP 2 .
Jeśli chodzi o mundurki i zdjęcia. Wiem tyle co i Wy.
Moje dzieci też nie są zadowolone z tego co im pokazano. Na co innego się zgodziły, a co innego dostały do mierzenia.
Zdjęć nie mam, więc ich nie umieszczę.
Myślę, że najbardziej odpowiednia do pokazania mundurków jest jednak strona ZSM 2. W szkole są prezentowane, więc Admin może zrobić zdjęcie i umieścić w internecie.
Natomiast jak można przekazać prośbę Adminowi ZSM 2.
Należy wejść na stronę SP lub Gimnazjum i wysłać e-maila.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie! |
|
|
|
 |
Anna

Pomogła: 2 razy Posty: 98 Skąd: miejscowa
|
Wysłany: 2008-06-20, 14:22 AKADEMIA KLAS III GIMNAZJUM (19 06 2008)
|
|
|
19 06 2008 r na sali gimnastycznej odbyła się akademia klas III gimnazjum (pożegnanie)
wręczono nagrody i wyróżnienia
podziękowano też rodzicom
odbyła się też część artystyczna
na pamiątkę gimnazjaliści otrzymali maskotki
i w końcu POŻEGNANIE
 |
|
|
|
 |
Anna

|
Wysłany: 2008-06-20, 15:17 ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO
|
|
|
Akademię rozpoczął pan Andrzej
Rozdano nagrody
w konkursie ekologicznym
za dobre wyniki w nauce
w sporcie
W konkursie piosenki angielskiej
A później odbyła się część artystyczna
http://video.google.pl/vi...831686340&hl=pl
koniec
wakacje33.gif
|
 |
| Plik ściągnięto 29 raz(y) 58,75 KB |
|
|
|
|
 |
kalina
|
Wysłany: 2008-11-03, 23:55
|
|
|
| Nikon290 napisał/a: |
Natomiast jak można przekazać prośbę Adminowi ZSM 2.
Należy wejść na stronę SP lub Gimnazjum i wysłać e-maila. |
No właśnie.
Ponieważ należę do rodziców którzy pracują i mają ustalany grafik z dwutygodniowym wyprzedzeniem a także zachęcona przez administratora forum napisałam do administratora Szkoły Podstawowej e-maila z prośbą o wpisanie w komunikatach na stronie szkoły informacji dotyczącej terminu wywiadówki co najmniej 2 tygodnie wcześniej. Żadnej odpowiedzi nie dostałam , na stronie szkoły podstawowej też nic nie ma, a wywiadówka ma być w ten czwartek.Ja nie pójde bo pracuję
Czy wpisanie takiej informacji, stanowi aż taki problem? |
|
|
|
 |
Nikon290
Administrator

|
Wysłany: 2008-11-04, 20:08
|
|
|
| kalina napisał/a: | | zachęcona przez administratora forum napisałam do administratora Szkoły Podstawowej e-maila. |
KALINKO
Ja nikogo w swoim poście nie zachęcałam do kontaktu z Adminem SP2.
Chodziło mi o to, iż to forum nie ma nic wspólnego ze stroną ZSM nr 2. Tworzą je zupełnie inne osoby. Ponieważ nie zamierzam być pośrednikiem, wpisałam informację jak można skontaktować się z tą szkołą.
Ja nie miałam potrzeby kontaktu z Adminem więc nie sprawdzałam tego e-maila.
Narzekasz na Admina SP2
- a może On wcale Cię nie lekceważy tylko z powodu ,,problemów technicznych''nie wie, że do niego napisałaś
- może nie miał czasu lub zapomniał Ci odpisać
- może....
- może....
- a może masz rację?
Jeśli chodzi o wpisy to wiedz, że dla admina nie jest to żaden problem. Oczywiście potrzeba troszeczkę chęci!
Pozdrawiam
|
|
|
|
 |
Agatka
Księżniczka
|
Wysłany: 2008-11-05, 17:13
|
|
|
| moi rodzice też nie przyjdą bo pracują a nie dostana wolnego |
|
|
|
 |
Anna

|
Wysłany: 2008-11-06, 18:30
|
|
|
Napiszę Wam jak jest w gimnazjum.
Następne wywiadówki są 22 stycznia i 7 maja.
''Otwartych dni'' w szkole tak jak w poprzednich latach nie ma. Natomiast są dyżury nauczycieli w każdym ostatnim tygodniu miesiąca. Grafik- który nauczyciel kiedy ''przyjmuje'' ma być na gazetce i w internecie.
MUNDURKI już nie są obowiązkowe, ale obowiązuje strój w kolorach ciemnych (czarny, brązowy, granatowy, szary, ciemnozielony), lub biały.
Odpadają :
- bluzki które mają zbyt skąpe ramiączka, zbyt duże dekolty i są zbyt krótkie ( muszą zakrywać brzuch)
- zbyt krótkie spódnice
- kolorowe włosy
- długie kolczyki (bezpieczeństwo)
Gdy ktoś zapomni pantofli dwa razy to musi zakupić ''pantofle foliowe'' w sekretariacie w cenie 1 zł. (jak w szpitalu)
Mundurki , ubiór i pantofle dotyczą też podstawówki, a wywiadówka bywa zazwyczaj wtedy co i w gimnazjum. |
|
|
|
 |
kalina
|
Wysłany: 2008-11-11, 10:18
|
|
|
| Aniu. Bardzo dziękuję za informacje na temat wywiadówki, mundurków itd |
|
|
|
 |
Anna

|
Wysłany: 2008-11-16, 18:52
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Damian
|
Wysłany: 2008-11-21, 17:37
|
|
|
wywiadówka feeeee
u nas w szkole jest wystawa prac dzieci, oto kilka z nich
Obrazów jest dużo więcej i są naprawdę ciekawe. Zdjęć też mam więcej ale jest złe oświetlenie i odbija sie w nich wszystko co było wokół, nawet ja
zobaczcie
 |
|
|
|
 |
Anna

|
Wysłany: 2008-12-07, 01:44 Święto Szkoły Podstawowej
|
|
|
Jak co roku 6 grudnia Szkoła Podstawowa obchodzi święto swojego patrona - Mikołaja Reja.
Przybyłych powitała pani Dyrektor Józefa Łabuz i pan Burmistrz Tadeusz Filipiak
Po powitaniu nastąpiła część artystyczna
.
Potem pojawił się mały Mikołaj
i duży Mikołaj
Najpierw rozdawał prezenty dorosłym
a potem dzieciom
Gdy Mikołaj opuścił salę gimnastyczną, dzieciaki udały się do klas, gdzie wychowawcy w jego imieniu rozdali im paczki
było wesoło
 |
|
|
|
 |
Damian
|
Wysłany: 2009-01-25, 16:29
|
|
|
Kilka postów wyżej pisałem o wystawie prac plastycznych dzieci uczęszczających na zajęcia zorganizowane przez Studium Sztuk Plastycznych „Galeria”. Wystawa ta była zorganizowana w "dwójce". Jest tam też kilka zdjęć nawet ładnych obrazków.
Od 17 stycznia prace te można zobaczyć w CH Krakowska (Biedronka), od strony Gracji z tyłu. |
|
|
|
 |
Sam
|
Wysłany: 2009-05-05, 13:29 Jedynka czy Dwójka
|
|
|
Od dawna słyszeliśmy że przy Zespole Szkół Miejskich nr 1 będzie budowana hala sportowa i tu nagle czytam w Dzienniku Polskim że Urząd Miasta podpisał umowę na wykonanie inwestycji z Chemobudową Kraków. Jednak hala ta według gazety ma być budowana przy Zespole Szkół Miejskich nr 2.
Pomylono szkoły w gazecie czy faktycznie nastąpiły zmiany?
Piszą dalej, że prace rozpoczną się jeszcze w maju a termin zakończenia planowany jest na marzec 2011 r. Ma być to pełnowymiarowe boisko do piłki ręcznej o wymiarach 44x24 metry
To musi być pomyłka bo przy dwójce gdzie |
|
|
|
 |
kalina
|
Wysłany: 2009-05-05, 16:10
|
|
|
| Anna napisał/a: |
Następne wywiadówki są 22 stycznia i 7 maja.
|
Czy już wiecie kiedy będzie wywiadówka, bo 7 maja za dwa dni a tu cisza |
|
|
|
 |
arni
|
Wysłany: 2009-05-05, 20:31
|
|
|
Nam mówiła nauczycielka że podstawówka ma 12 maja a gimnazjum 20 maja.
natomiast brat mówił że podstawówka ma w czwartek po niedzieli to chyba jest 14 maja
w tym tygodniu na pewno nie
Jak sie dowiem na 100% to napisze |
|
|
|
 |
Luiza
|
Wysłany: 2009-05-06, 11:25
|
|
|
Będąc dzisiaj na mieście, co rusz koleżanki zadawały mi to pytanie: "Kiedy w końcu jest ta wywiadówka, w czwartek, wtorek czy w następny czwartek." Ja też już nie wiem!
Jak byłam na wywiadówce w listopadzie osobiście słyszałam od Pani Dyrektor, że wywiadówki będą 22 stycznia i 7 maja. To samo pisze na korytarzu przy wejściu do szkoły. Ani tamta, ani ta wywiadówka nie odbywa się w terminie. Czyżby w słowa Pani Dyrektor nie można było wierzyć?
Pamiętam ostatni szum na tym forum związany z poprzednią wywiadówką. (Wpisy są usunięte) Prośby pisane do administratora strony szkoły nic nie dały. Dlatego przez to forum zwrócę się z prośba do Pani Dyrektor ZSM nr2.
Ja rozumiem,że mogą zdarzyć się przesunięcia, ale może wypadałoby poinformować o tym rodziców? Wiadome jest, że jeśli szukamy informacji to zaczynamy od internetu. Po co szkoła ma stronę internetową, jak tam praktycznie nic nie ma. Komunikaty ważne dla rodziców wpisywane są już po terminie, gdy nikogo nie obchodzą. A wiadomo,że dla nas najważniejsza jest wywiadówka i ta informacja powinna być wpisana wcześniej Przecież są to tylko 3-4 ważne dla rodziców informacje w roku!
My rodzice bardzo o to prosimy |
|
|
|
 |
nina
Pomogła: 1 raz Posty: 21 Skąd: mszana
|
Wysłany: 2009-05-07, 14:19
|
|
|
| Luiza napisał/a: |
Pamiętam ostatni szum na tym forum związany z poprzednią wywiadówką. Prośby pisane do administratora strony szkoły nic nie dały. Dlatego przez to forum zwrócę się z prośba do Pani Dyrektor ZSM nr2.
|
Ja też pamiętam,i myślę Luiza, że nie ma sensu zawracać sobie głowy osobami które nas rodziców lekceważą.
Czy Pani Dyrektor zareagowała poprzednim razem? Czy Administrator strony szkoły wyciągnął z tego jakieś pozytywne dla nas wnioski? Nie, bo inaczej wpis już byłby zrobiony. Niczego wtedy nie osiągnęliśmy a tylko admin tego forum miał przez nas problemy.
Wywiadówka dla podstawówki i gimnazjum jest we wtorek - 12 maja |
|
|
|
 |
Bartosz
|
Wysłany: 2009-05-10, 09:58
|
|
|
Wydaje mi się że Wasze prośby dotarły jednak do dyrekcji bo na ich stronie jest już informacja o wywiadówce. Macie także rozpisane o której rozpoczyna się wywiadówka w danej klasie.
WYWIADÓWKA |
|
|
|
 |
Luiza
|
Wysłany: 2009-05-10, 11:56
|
|
|
Ja wierzyłam, że prośby skierowane do Pani Dyrektor zostaną wysłuchane.
W IMIENIU RODZICÓW DZIĘKUJEMY |
|
|
|
 |
kalina
|
Wysłany: 2009-05-14, 14:10
|
|
|
zwłaszcza o tych pracujących, żeby mogli wcześniej załatwić sobie wolne |
|
|
|
 |
Anna

|
Wysłany: 2009-05-18, 09:28 Re: Jedynka czy Dwójka
|
|
|
| Sam napisał/a: |
To musi być pomyłka bo przy dwójce gdzie |
Odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz na stronie Urzędu Miasta
A brzmi ono tak:
"Z innych, równie ważnych informacji nt. inwestycji w mieście, informujemy, że na dniach nowosądecki oddział krakowskiej CHEMOBUDOWY rozpoczyna budowę pełnowymiarowej hali sportowej przy Szkole Podstawowej nr 1."
Jak od dawna mówili, tak w urzędzie zdania nie zmienili, gazecie - jak widać nie można wierzyć do końca |
|
|
|
 |
Anna

|
Wysłany: 2009-06-19, 14:17
|
|
|
Minął następny rok szkolny
Swój ostatni dzień w szkole dzieci rozpoczęły Mszą Świętą,
a później akademią
|
|
|
|
 |
arni
|
Wysłany: 2009-09-24, 20:47 2009/2010
|
|
|
Na stronie naszego gimnazjum jest już informacja dotycząca wywiadówek i dni otwartych w roku szkolnym 2009/2010
Gimnazjum
Wywiadówki:
1) 4 listopad 2009 r.
2) 14 styczeń 2010 r.
3) 28 kwiecień 2010 r.
Dni otwarte godz. 16.00-17.00:
1) 15 grudzień 2009 r.
2) 25 luty 2010 r.
3) 23 marzec 2010 r.
4) 25 maj 2010 r.
Ponieważ Szkoła Podstawowa ma w tym samym dniu, więc będą :
Wywiadówki
1) 4 listopad 2009 r.
2) 14 styczeń 2010 r.
3) 28 kwiecień 2010 r. |
|
|
|
 |
Agatka
Księżniczka
|
Wysłany: 2009-09-29, 21:16
|
|
|
Gdzieś ty to czytał, bo wywiadówka dla Podstawówki jest jutro 30 września (środa)
kl I-III o godz. 15.15
kl IV-VI o godz. 16.15.
1 października 2009 r. (czwartek) o godz. 16.15 jest wywiadówka dla Gimnazjum.
tak też pisze na stronie podstawówki i gimnazjum |
|
|
|
 |
arni
|
Wysłany: 2009-09-30, 17:26
|
|
|
o tej nic nie pisali, dopiero przedwczoraj, ale tamte też będą |
|
|
|
 |
Agatka
Księżniczka
|
Wysłany: 2009-11-02, 20:21
|
|
|
Arni pisał prawdę wywiadówka jest w środę 4 XI o godz. 16.00, a rozpocznie się na sali gimnastycznej spotkaniem z policjantem
zresztą informacja ta jest już od dawna na stronie szkoły http://sp2md.no-ip.org/ |
|
|
|
 |
|
|